Διδακτική επίσκεψη της Γ’ τάξης του σχολείου μας στην εταιρεία Κ. ΚΛΕΙΝΑΚΗΣ Α.Ε. και στα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

Τη Δευτέρα 27 και την Πέμπτη 30/11/23 οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν δύο εταιρείες, την εταιρεία εύκαμπτης πλαστικής βιομηχανικής συσκευασίας Κ. ΚΛΕΙΝΑΚΗΣ Α.Ε. και τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και της δράσης που υλοποιείται στο σχολείο μας και εντάσσεται στις δραστηριότητες της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, με τίτλο «Πριν το πετάξεις, σκέψου!».

Στην εταιρεία Κ. ΚΛΕΙΝΑΚΗΣ Α.Ε. ενημερώθηκαν από τον κ. Κώστα Κλεινάκη, Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Δημήτριο Σφακιανάκη, Διευθυντή Ποιοτικού Ελέγχου, τον κ. Μανόλη Αναστασάκη, Διευθυντή Παραγωγής και την κ. Μαρία Καρυδιανάκη, βοηθό του Διευθυντή Παραγωγής για τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία –την εύκαμπτη συσκευασία- σε συνδυασμό με την παροχή ιδανικών λύσεων για τα σημερινά περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, φροντίζει για το οικολογικό της αποτύπωμα και καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση των καταναλωτών της ακολουθώντας τους παγκόσμιους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον χώρο των εγκαταστάσεων, συνομίλησαν με τους υπευθύνους, παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και διάτρησης τού φιλμ συσκευασίας, της εκτύπωσης φλεξογραφίας, της ενοποίησης των υλικών, της σακουλοποίησης και της κοπής των ρολών. Διατύπωσαν τις απορίες τους και πληροφορήθηκαν για τις σπουδές που πρέπει να έχει ολοκληρώσει κάποιος προκειμένου να εργαστεί σε αυτόν τον χώρο.

Στην εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. τους μαθητές μας υποδέχτηκε ο κ. Σταύρος Μεσσαριτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις της εταιρείας και τα προϊόντα που παράγει: Masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών), πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές, γεωμεμβράνες, σωλήνες πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένα πλαστικά, ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Επισημάνθηκε στους μαθητές μας ότι το μεγαλύτερο μέρος της η παραγωγή έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, ενώ σημαντικό είναι το έργο της σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης πλαστικών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο, καθώς μέρος των ανακυκλωμένων υλικών χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από τα προϊόντα της εταιρείας, ενώ τα υπόλοιπα προμηθεύουν εργοστάσια πλαστικών στην Ελλάδα για διάφορες χρήσεις (πλαστικές σακούλες, σωλήνες άρδευσης κ.λπ.).

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και Ποιοτικού Ελέγχου από τον κ. Χάρη Σταματάκη, υπεύθυνο του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης των χρωμάτων των Masterbatches, ο οποίος παρουσίασε όλα τα μηχανήματα και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας τους. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στον χώρο της ανακύκλωσης από τον κ. Γιώργο Αμανάκη, Διευθυντή στο τμήμα ανακύκλωσης, τον κ. Μιχάλη Παγωμενάκη, Προϊστάμενο Παραγωγής στο τμήμα της ανακύκλωσης, και τον κ. Μανόλη Παγωμενάκη, υπεύθυνο στην ασφάλεια του τμήματος. Επιστρέψαμε στο σχολείο, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και από την εμπειρία που αποκομίσαμε και από την άρτια υποδοχή και φιλοξενία που μας προσέφεραν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους! Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Μελετία Αλεβυζάκη, Διονυσία Χαριάτη, Μαριέλλη Παπαδοκωστάκη, Πελαγία Ουτατζή, Στέλλα Αμοναχάκη, Γιάννης Σκορδαλός και Φραγκίσκος Πιτσιδιανός

 

Συγγραφέας: 
ΑΛΕΒΥΖΑΚΗ ΜΕΛΕΤΙΑ