Κλιματική αλλαγή: Διερεύνηση προβλήματος και ανάληψη ευθύνης

Συζητήσαμε για τον πλανήτη μας, για το πόσο οι άνθρωποι δεν τον προσέχουν. Τί είναι αυτά που κάνουν οι άνθρωποι λάθος και βλάπτουν το περιβάλλον; Πώς το βλάπτουν; Με ποιο τρόπο γίνεται φανερό το πρόβλημα στον πλανήτη; Αλλά και τί μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Οι μικροί μας ερευνητές κλήθηκαν να ψάξουν πληροφορίες, να ρωτήσουν φίλους και οικογένεια. Όταν ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, έφεραν τις πληροφορίες στην τάξη, τις μοιραστήκαμε μεταξύ μας και τις ταξινομήσαμε βάσει των ερωτήσεων στις οποίες απαντούν.

Δεν μείναμε όμως μόνο στη συζήτηση! Φτιάξαμε πλακάτ ενημέρωσης για να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση του κόσμου! Σε τί πρέπει να λέμε όχι και σε τί ναι; Δημιουργήσαμε με τη βοήθεια αυτών και ένα βιντεάκι για να μπορέσει να ταξιδέψει η πληροφορία παντού.

Αντίστοιχα και σε ατομικό επίπεδο ο καθένας από μας, ως υπεύθυνος πολίτης του κόσμου δεσμεύτηκε να κάνει κάτι για να πολεμήσει το πρόβλημα. Άλλοι μίλησαν για ανακύκλωση, άλλη για προστασία των θαλασσών και των δασών, άλλοι για κατανάλωση λιγότερου κρέατος, άλλη για φροντίδα των ζώων.

Συγγραφέας: 
2nipcholargou