"Ο Άλλος Άνθρωπος"

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα στα πλαίσια των Κοινωνικών Εκδηλώσεων του σχολείου μας αλλά και στις δράσεις μας σχετικά με άνοιγμα του σχολείου μας προς την Τοπική Κοινωνία αλλά και την δημιουργία Ενεργών Παγκόσμιων Πολιτών επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και η  κ. Μαρία-Χριστίνα με την Κοινωνική Κουζίνα, τον «Άλλο Άνθρωπο».

«Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, μία δράση κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2011. Η Ομάδα του Άλλου Ανθρώπου μαγειρεύει καθημερινά σε δημόσιους χώρους της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, με κέντρο το χώρο που διαθέτει στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 109, στο Μεταξουργείο https://www.oallosanthropos.com/

…και επειδή το Μεταξουργείο ήταν λίγο μακριά για εμάς, ο κ. Κωνσταντίνος πήρε το καζάνι του αλλά κυρίως την Αγάπη του και την Ζεστή του καρδιά και ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας για να μαγειρέψουμε όλοι μαζί για τους συνανθρώπους μας και εμάς.

Αφού ακούσαμε προσεκτικά την ιστορία του κ. Κωνσταντίνου, πώς ξεκίνησε να μαγειρεύει για όσους έχουν ανάγκη, πώς ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα για να βοηθήσει όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούσε και ακούσαμε την συγκινητική του ιστορία για το ποιος του έδωσε «το κουπί της ελπίδας» με το οποίο καθημερινά μαγειρεύει από το 2015, ξεκινήσαμε όλοι μαζί την προετοιμασία του φαγητού και το  μαγείρεμα.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες μαγειρέψαμε  όλοι μαζί υπέροχα μακαρόνια με λαχανικά. Όλα τα παιδιά έκοψαν  τα λαχανικά, έριξαν τα απαραίτητα υλικά στο μεγάλο καζάνι και αφού ανακάτεψαν όλα μαζί με το «κουπί της Ελπίδας», ετοίμασαν το φαγητό που με τόση αγάπη και θαλπωρή όλοι μαζί θα γευόμασταν αλλά κυρίως θα μοιράζαμε.

Διακοσμήσαμε με ζωγραφιές και μηνύματα τα καπάκια από τα αλουμινένια ταπεράκια του φαγητού που θα μοιράζαμε στους συνανθρώπους μας στέλνοντας μηνύματα αστείρευτης αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μαζεύτηκαν πολλά τρόφιμα από όλους τους γονείς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για να τα προσφέρουμε στον κ. Κωνσταντίνο, ώστε να μπορεί να συνεχίζει το έργο του και να βοηθά όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορεί.

Τους ευχαριστούμε όλους πολύ για την προσφορά τους!!!!!

Συγγραφέας: 
2nipcholargou