"Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες"

Μια καμπάνια ευαισθητοποίησης κυρίως των γονέων, για την αρνητική επίδραση της κατάχρησης των οθονών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, ξεκίνησε φέτος στο Νηπιαγωγείο μας.

Οι μαθητές/τριες του 2ου τμήματος του Νηπιαγωγείου μας, δημιούργησαν ένα υπέροχο  βιβλίο για το σκοπό αυτό, ύστερα από συζητήσεις, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση, ζωγραφική κ.α. με τίτλο:

 "Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες"

Το βιβλίο των παιδιών τον προηγούμενο μήνα παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο άρθρου: "Οδηγός σωστής χρήσης κινητών, τάμπλετ από παιδιά"

αλλά και διαβάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου της ΕΡΤ στην γνωστή εκπομπή της κ. Βάσιας Χατζηγιαννάκη 10′ Ακόμα.

Στο επίμετρο του βιβλίου, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες, η Δρ. Ίλια Θεοτοκά, Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και η κ. Ναταλία Κανελλοπούλου, Νηπιαγωγός και Διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, παραθέτουν τις απόψεις τους για την κατάχρηση οθονών από παιδιά προσχολικής ηλικίας και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού. 

Συγχαρητήρια σε όλους, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για την όμορφη προσπάθειά τους. Ελπίζουμε το μικρό αλλά μεγάλο σε νόημα βιβλίο μας, να αποτελέσει αφετηρία για περισσότερες δράσεις ευαισθητοποίησης και όλο και περισσότερα παιδιά να αρxίσουν  να παίζουν με αληθινά παιχνίδια, ώστε να απολαμβάνουν την ξεχωριστή τους παιδική ηλικία!

H εκπομπή της ertecho http://Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες στις 14/3/2023 από την κ. Βάσια Χατζηγιαννάκη.

Το βιβλίο μας σε pdf https://blogs.sch.gr/2nipcholarg/files/2023/03/Book.pdf

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά να παίξουν αληθινά, όπως τους αξίζει!!!!

Συγγραφέας: 
2nipcholargou