1o εθνικό βραβείο στον διαγωνισμό ΄΄Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον''

Οι μαθητές της β και γ γυμνασίου του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας συμμετείχαν στον διαγωνισμό '' Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον'' που οργανώθηκε από την από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για το βίντεο  ''Τime to Go Green'' :

https://www.youtube.com/watch?v=VKIySAyXwwI

Το συγκεκριμένο βίντεο συμμετείχε και στον διαγωνισμό ''Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον'' όπου και πήρε την πρώτη θέση.

Για τη δημιουργία του βίντεο, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ερεύνησε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, αναζητώντας τα αίτια και μελετώντας τις επιπτώσεις της ενώ ταυτόχρονα αναζήτησε λύσεις με τη βοήθεια ειδικών όπως της κ. Φαμελιάρη, εκπροσώπου της ελληνικής greenpeace, της κ. Ραβανή εκπροσώπου του κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Καλαμάτας και του κ. Βασιλόπουλου δήμαρχου της πόλης της Καλαμάτας που πλέον ανήκει στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030.

Το βίντεο χρησιμοποιήθηκε για την ευαισθητοποίηση και των υπολοίπων μελών της σχολικής μας κοινότητας μιας και αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και παρουσιάστηκε σε γονείς και μαθητές στην γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς σε ειδική εκδήλωση του σχολείου.

 

Συγγραφέας: 
Γεωργία Μουσελίμη