ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» 

Στο πλαίσιο της πολύπλευρης και πολυετούς συνεργασίας μας με τοπικούς φορείς  και δομές στήριξης, θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε τους μαθητές του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου που στήριξαν  τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των δράσεων των Οικολογικών Σχολείων.
Οι μαθητές του σχολείου μας ανά τμήμα συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τα τοποθέτησαν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας, για να τα παραδώσουν στα παιδιά και οι οικογένειές τους που στηρίζονται εξατομικευμένα με όσα έχουν ανάγκη (τρόφιμα, σχολικά, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, οικοσκευές, κ.λπ.)
Σε όλη αυτή την προσπάθεια τα Σχολείο μας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, πραγματοποιώντας συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Οι μαθητές μας ένιωσαν έντονα το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς καθώς είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και τα ίδια πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκαναν. Γιατί αγάπη είναι να προσφέρεις και να είμαστε σίγουροι ότι ξαναγυρίζει πίσω σε αυτόν που προσφέρει...! 

 

  • "ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΔΩΡΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ...!"

Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχε στη δράση «Παιχνιδομαζέματα...Δωροσκορπίσματα» η οποία διοργανώνεται στην πόλη μας για 8η συνεχόμενη χρονιά, με κοινό σύνθημα: «Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι και αυτά τα Χριστούγεννα!»  Μια δράση που έχει γίνει θεσμός για το Ηράκλειο, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Love Radio Κρήτης 102,8.

Η δράση τελέστηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.

Σάκοι συλλογής παιχνιδιών μοιράστηκαν σε περισσότερα από 60 σχολεία της πόλης, ανάμεσα σε αυτά και το 11ο Γυμνάσιο, ενώ πολλά παιχνίδια συλλέγονταν και σε διάφορα άλλα σημεία. 

Μέσα από ένα δίκτυο εθελοντών, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν μαθητές του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού Αγγλικής γλώσσας Κυριακής Κυδωνιέως, συνέλεξαν, καθάρισαν, ταξινόμησαν και τύλιξαν τα παιχνίδια με χρωματιστό χαρτί περιτυλίγματος, ώστε να δωροσκορπίσουμε και αυτή τη χρονιά. 

Η δράση φιλοξενήθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, σε ένα διήμερο δράσεων με έμφαση τα παιδικά χαμόγελα και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, μαθητές και μαθήτριες της Γ´ γυμνασίου είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν από κοντά τη διοργάνωση της πρώτης συναυλίας συλλογής παιχνιδιών της δράσης, ένα εκρητικό live και ένα χορευτικό show που θα τους μείνει μείνει αξέχαστο! Το μεγαλύτερο όμως όφελος είναι η ηθική ικανοποιήση που απέκτησν προσφέροντας εθελοντική εργασία. Η συμμετοχή, η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη και η αμοιβαιότητα αποτελούν αξίες που βρίσκονται στη βάση της ενεργούς συμμετοχής (citizenship) και που οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να τις βιώσουν από κοντά ! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ´ τάξης που συμμετείχαν στη δράση: 

Πασπαράκη Κάλλια
Χασουράκη Μαριεύη
Θεοδοσούλη Καλλιόπη 
Γεωργακοπούλου Ελευθερία 
Τσουδή Μαρίνα 
Καταρτζόγλου Παναγιώτης
Παπουτσάκη Δήμητρα 
Σταυρουλάκη Άννα 
Χαροντάκη Νικολέτα 
Μπίνο Ντίιβιντ
Λυγεράκη Γρηγορία
Κότσι Άντζελα 
Μαρίνι Αναστασία 

 

 

Συγγραφέας: 
KIRIAKI KIDONIEOS