Η ΕΕΠΦ στηρίζει το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Ευβοίας

Το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Ευβοίας είναι ένα από τα 99 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκαν φέτος με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων . Τα Οικολογικά σχολεία είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρόγραμμα για την αειφορική διαχείριση του σχολείου με ιδρυτή το Foundation for Environmental Education. Ξεκινά από την τάξη, επεκτείνεται στην τοπική κοινωνία και εμπλέκει τη σχολική κοινότητα σε εκπαιδευτικές δράσεις για την αειφορία.

Η σχολική κοινότητα του ΔΣ Ωρεών ανήκει στην κατηγορία όλων αυτών που δουλεύουν αθόρυβα, με ανιδιοτέλεια και με πάθος για την κοινωνία των πολιτών, για ένα αειφόρο μέλλον. Συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το 2017 και έχουν βραβευτεί δυο φορές. Έχουν κάνει πολλές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής για την Ελλάδα, συγχαίρει όλη τη σχολική κοινότητα του ΔΣ Ωρεών για την ενεργή στάση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θεωρεί ότι η πολιτεία, μέσω του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πρέπει να στηρίξει και να αναβαθμίσει τα σχολεία όπως το ΔΣ Ωρεών στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για τους πολίτες που πέρυσι το καλοκαίρι έδωσαν τιτάνια μάχη για να σώσουν ό,τι μπορούσαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει στις μελλοντικές γενιές.

Χριστίνα