Running out of time

Με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση και καμπάνια «Running Out of Time» οι μαθητές του Α’ Αρσακείου – Τοσιτσείου Εκάλης δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα κλιματικής προστασίας και εκπαίδευσης.

Πρωτοστάτες στην προσπάθεια αυτή ήταν οι μαθητές της Στ’ τάξης. Τα παιδιά θέλοντας να συνεισφέρουν και να ενισχύσουν τον στόχο που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για μια παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running Out of Time» αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πλήθος δράσεων.

Αρχικά, κινητοποίησαν όλες τις τάξεις του σχολείου τους. Έτσι, με την βοήθεια των μαθητών της Α’ Δημοτικού διένυσαν 22 γύρους του σχολικού στίβου (4.400 μέτρα). Μαθητές της Α’ και της Στ’ έτρεξαν χέρι-χέρι δίνοντας μαθήματα συνεργασίας σε μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, λίγες μέρες αργότερα τα κορίτσια της Στ’ με τα πρωτάκια τους χόρεψαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και αντίστοιχα τα αγόρια έπαιξαν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου οι μαθητές της Στ’ τάξης κρατώντας τις οικολογικές σκυτάλες που κατασκεύασαν από ανακυκλωμένο χαρτί, πραγματοποίησαν αγώνες σκυταλοδρομίας διανύοντας 65 χιλιόμετρα συνολικά.

Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο στη σκυταλοδρομία. Κολύμπησαν στο κολυμβητήριο του Σχολείου τους κάνοντας  6,1 χιλιόμετρα.

Τέλος, οι μαθητές κατασκεύασαν σελιδοδείκτες με οικολογικό περιεχόμενο ως ανάμνηση των δράσεων που πραγματοποίησαν και τους μοίρασαν στους μαθητές το σχολείου.

Συγγραφέας: 
Λιλή