«Γλιτώματα» με λουκουμάδες

Με λουκουμάδες , όπως ακριβώς και τα «Γλιτώματα» στο λιομάζωμα , έληξε την Τρίτη 26/3/2019  το διατροφικό πρόγραμμα «Βελτιώνω τη διατροφή μου , Ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις, Γνωρίζω τα προϊόντα του τόπου μου», που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων, αρκετών νοικοκυρών της Θερμής και πολλών επιχειρήσεων και παραγωγών, που μας πρόσφεραν προϊόντα τους. Τους νοστιμότατους λουκουμάδες παρασκεύασε η κ. Γεωργία Σταυρή (γιαγιά της μαθήτριας Ευαγγελίας Κουρασάνη)
........................................................................................
Το πρόγραμμα άρχισε στις αρχές Οκτωβρίου με ομιλία της διατροφολόγου Δ. Ψαρρού και συνεχίστηκε με τη χορήγηση επιδορπίων κάθε Τρίτη. Συνολικά χορηγήθηκαν 23 διαφορετικά επιδόρπια (ένα κάθε εβδομάδα) ακολουθώντας τον κύκλο των εποχών και των εορτών.
........................................................................................
Στα πλαίσια του προγράμματος έγιναν 2 ομιλίες (για τους κινδύνους των φυτοφαρμάκων και τα μανιτάρια ), 1 παρουσίαση προϊόντος (αρώνια) και 4 συνεντεύξεις (για το Πορτοκάλι της Θερμής , τον Αγιασώτικο χαλβά , το Σύκο της Ερεσσού και τις Χορτόπιτες της Αλβανίας) .
........................................................................................
Θερμές ευχαριστίες στην Γερόντισσα Ταβιθά, Ηγουμένη της Μονής του  Αγίου Ραφαήλ,  που μας στήριξε στην έναρξη του προγράμματος στους παραγωγούς και στις τοπικές επιχειρήσεις , που μας ενίσχυσαν με προϊόντα τους και στην εταιρεία ΕΛΠΕΝ ΑΕ χάρη ση βοήθεια της οποίας το ολοκληρώσαμε.
........................................................................................
Τη φροντίδα του όλου εγχειρήματος - που είναι ενταγμένο στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων της φετινής χρονιάς- είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κυριακή Βάγια - Παπάλα και Αγγελική Τσοπούλου.
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ