9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η μαθητική δημιουργικότητα στο φόρτε της
...........................................................................
> Mια αληθινή «γιορτή ψηφιακής δημιουργικότητας» ήταν το  9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που έγινε την Παρασκευή 19/4/2019  στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Όλες οι μαθητικές ομάδες παρουσίασαν δημιουργίες, που ξεπερνούσαν η μια την άλλη σε φαντασία, είτε στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είτε τον τομέα της ρομποτικής. Το αντικείμενο του Φεστιβάλ ήταν η πληροφορική και η ρομποτική, οι δυο βασικοί πυλώνες δηλαδή της εποχής που έρχεται.
> Αυτοματοποιημένες κατασκευές καμωμένες με lego, (ανεμογεννήτριες, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων κ.α.), όπως και ψηφιακά παιχνίδια στον υπολογιστή, που τα έφταξαν οι μαθητές, γράφοντας τον κώδικά τους, απέδειξαν ότι οι μαθητές έχουν  ικανότητες και μπορούν να κάνουν θαύματα στον τομέα αυτό.
> To Δημοτικό μας Σχολείο παρουσίασε το CD-ROM για τη ζωή και το έργο του Θερμιώτη γλύπτη Αθ. Λημναίου, που το ομορφότερο έργο του στη Λέσβο είναι το άγαλμα της Σαπφούς στην ομώνυμη πλατεία της Μυτιλήνης. Η παρουσίαση έγινε από τρεις μαθητές της Δ΄τάξης, που καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο την Παναγιώτα Ψαθά, την Ευαγγελία Ξουχέλλη και τον Δημήτρη Κιολέ. Ήταν η δεύτερη χρονιά που το Σχολείο μας  συμμέχει σε παρόμοια διοργάνωση. Πέρυσι παρουσίασε το CD-ROM «Το φαράγγι της Θερμής και τα σπήλαιά του».
> Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που συμετείχαν και στους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν. Και φυσικά στον οργανωτή Τίμο Θεοφανέλλη, που επιμελείται δεύτερη χρονιά μια ανάλογη διοργάνωση, τόσο σημαντική για το μαθητικό δυναμικό του νησιού.
 

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ