Ταίστρες για πουλιά από τα «Πρωτάκια» της Θερμής

Ένα πολύ όμορφο βιωματικό μάθημα στη Μελέτη Περιβάλλοντος έκαναν σήμερα οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής .Έμαθαν  να κατασκευάζουν ταίστρες πουλιών από «άχρηστα» υλικά, όπως είναι τα πλαστικά μπουκάλια νερού.

Οδηγός τους και σε αυτό το ονειρικό ταξίδι, όπως και στο προηγούμενο με τις φωλιές των πουλιών , η περιβαλλοντολόγος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής Ελένη Γαληνού.

Το μάθημα ξεκίνησε με την αφαίρεση της ετικέτας κάθε μπουκαλιού. Ύστερα με ένα γκαζάκι  η Ελένη ζέστανε τη μύτη ενός κατσαβιδιού και με αυτό  κάθε παιδί   το  έκανε τρύπες στο μπουκάλι του, όπου πέρασε δύο καλαμάκια, όπου θα κάθονται τα πουλιά.

Αμέσως μετά το κάθε παιδί άρχισε να γεμίζει ως τη μέση με σπόρους το μπουκάλι- ταίστρα του. Στη συνέχεια η Ελένη έκανε δύο τρύπες στο λαιμό κάθε μπουκαλιού και του πέρασε μια θηλιά, για μπορεί να κρέμεται από ψηλά.

Σε λίγο όλες οι ταίστρες ήταν έτοιμες. Η Ελένη σημείωσε με μπλε μαρκαδόρο τα σημεία, όπου οι γονείς των παιδιών έπρεπε να ανοίξουν τρύπες για να μπορούν τα πουλιά να τσιμπάνε τους σπόρους. Τα παιδιά κράτησαν τις ταίστρες με χαρά, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και τις πήραν να τις κρεμάσουν στα σπίτια τους για να βρίσκουν τροφή στο κρύο οι φτερωτοί τους φίλοι.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ