Sapt Hellas

Στις 4 Οκτωβρίου  οι μαθητές  του 1ου τμήματος της Γ ΄τάξης υποδέχτηκαν τους εθελοντές της ομάδας Sapt  Hellas και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης».

Σκοπός του προγράμματος είναι η μετάδοση στα παιδιά βασικών γνώσεων και σημαντικών μηνυμάτων  όπως τι σημαίνει υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου, ποιες είναι οι ανάγκες του σκύλου, πως μπορούν να γνωρίσουν  έναν αδέσποτο  ή  δεσποζόμενο  σκύλο και να τον χαϊδέψουν, τι πρέπει να προσέχουν, πώς να μην προκαλούν τα αμυντικά ένστικτα των σκύλων που συναντούν  στο δρόμο κλπ.

Αφού τα παιδιά άκουσαν αυτές τις βασικές πληροφορίες παρακολούθησαν το κλειδί των παρουσιάσεων, που ήταν η πρωτότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα , δύναμη του βιώματος, δηλαδή όχι μόνο μία προφορική  γεμάτη εντολές παρουσίαση προς τα παιδιά, αλλά και πρακτική εφαρμογή των οδηγιών αυτών, μέσω των πρακτικών παραδειγμάτων αλληλεπίδρασης των εθελοντών  με τους σκύλους  και στη συνέχεια  της αλληλεπίδρασης των παιδιών με τους σκύλους. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη χαρά των παιδιών, όταν χαϊδεύουν σωστά τους σκύλους της ομάδας,  αλλά και των δασκάλων τους  όταν βλέπουν τα παιδιά να έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στη φύση.

Συγγραφέας: 
Πέγκυ Μπερερή